Cum să Comunicăm Eficient – 50 min

Cum sa Comunicam Eficient – Podcastul lui Radu Prisacaru – Episodul 103 (video)

Cum sa Comunicam Eficient

Comunicarea este una dintre cele mai importante abilități pe care le putem dezvolta în viața noastră. O comunicare eficientă nu este doar despre a transmite informații, ci și despre a avea o conexiune reală cu cealaltă persoană. Cu toate acestea, există momente în care emoțiile pot lua locul rațiunii și ne pot face să pierdem controlul asupra modului în care comunicăm.

Primul pas pentru a depăși emoțiile în comunicare este să ne conștientizăm sentimentele și să înțelegem ce anume le declanșează. Încercați să recunoașteți emoțiile și să identificați de ce anume sunteți supărat sau anxios. De exemplu, vă simțiți ignorat sau subestimat de către celălalt?

Apoi, încercați să vă regăsiți echilibrul interior. Practicați respirația profundă și încercați să vă concentrați pe prezent. Aceasta vă va ajuta să vă liniștiți și să vă controlați emoțiile.

Atunci când sunteți pregătit să comunicați, asigurați-vă că vă exprimați clar și calm. Folosiți un ton de voce moderat și evitați să strigați sau să fiți agresiv. Dacă aveți dificultăți în a vă exprima într-un mod adecvat, puteți încerca să scrieți ce doriți să spuneți înainte de a avea conversația.

De asemenea, ascultați cu atenție cealaltă persoană și încercați să înțelegeți punctul lor de vedere. Nu lăsați emoțiile să vă controleze și să vă facă să îi atacați sau să îi ignorați. În schimb, arătați empatie și respect pentru opinia lor.

În cele din urmă, este important să vă dați timp pentru a vă procesa emoțiile după ce ați avut o conversație. Reflectați asupra a ceea ce s-a spus și încercați să identificați ce anume a declanșat emoțiile negative. Aceasta vă va ajuta să învățați să vă controlați mai bine emoțiile în viitor.

În concluzie, depășirea emoțiilor în comunicare este un proces care necesită conștientizare și autocontrol. Prin învățarea de a comunica calm și clar, ascultând cu atenție și arătând empatie, putem construi relații mai bune cu cei din jurul nostru și putem îmbunătăți modul în care ne comunicăm cu ei.

Cum sa Comunicam Eficient

Cum sa Comunicam Efecient - Podcastul lui Radu Prisacaru - Episodul 103 - www.holisticacademy.ro
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *